Hyvinvointi työn lähteenä

Meillä yrityksessä on pitkät perinteet ja jo yli 60 vuotta toimineessa perheyrityksessä on pitkällinen kokemus työntekijöidemme huolehtimisesta. Olemme kasvaneet yhden miehen yrityksestä 30 henkiseksi organisaatioksi ja sitä mukaan, kun henkilöstö on lisääntynyt, on myös työhyvinvointiin liittyvät asiat tulleet entistä tärkeämmiksi. Työelämä on 60 vuodessa muuttunut merkittävästi ja nykypäivänä näihin asioihin kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

Työhyvinvointi ja TYKY-toiminta

Työn vastapainoksi meillä järjestetään työkykyä tulevaa toimintaa erilaisten tyky-päivien muodossa. Meillä on organisaatiossa nimetty Tyky toiminnan vastuuhenkilöt, jotka järjestävät vuoden mittaa erilaisia tapahtumia.

Vuosien varrella olemme käyneet mm. vaeltamassa Kainuussa Ärjänsaaressa ja retkeilemässä Väisälänmäellä tai esimerkiksi pyöräilemässä Vuokatissa. Aina ei välttämättä tarvitse lähteä kauas vaan voidaan hyödyntää lähialueita ja mennä vaikka Paloisvuorelle testaamaan kuntolaitteita- ja portaita sekä makkaranpaistoon. Pääasia näissä tapahtumissa on hetkellinen irtautuminen tavanomaisesta arjesta sekä yhdessä tekeminen. Niistä riittää voimavaroja ja muistoja pitkäksi aikaa.

Merkityksellinen arki

Työ on niin iso osa arjen kokonaisuutta ja työnantajalla on mahdollisuus vaikuttaa työntekijöidemme arjen merkityksellisyyteen. Kaikille on varmasti tavoitteena, että arjen tulisi mielekästä. Merkityksellinen arki koostuu tasapainoisesta työn ja vapaa-ajan yhdistämisestä.

Arjen ei tulisi olla pelkkää puurtamista vaan arjen keskellä pienet asiat voivat tehdä siitä parempaa. Tätä mentaliteettia olemme pyrkineet myös yrityksessä noudattamaan ja haluamme tuoda työn vastapainoksi ns. juhlaa arjen keskelle erilaisin pienin teon. Teko voi olla esimerkiksi palkitseminen hyvästä suorituksesta karkkipussilla tai kakkukahvit milloin minkäkin tapahtuman johdosta. Olemme merkkipäivien lisäksi juhlineet myös nimipäivät (jopa toisen nimen osalta) sekä läpimenneen auton katsastamisen johdosta on juotu pullakahvit. Olemme keksineet monenlaisia syitä, jonka verukkeella olemme voineet juhlia. Tällaisillä pienillä teoilla olemme tuoneet arkeen kaivattua piristystä!

Lisää infoa hyvinvointiteoistamme saat seuraamalla meitä somessa!